Andreea Tron povestește în acest podcast despre talentul la desen din copilărie, despre parcursul academic – anii de studenție de la arhitectură, plecările în Olanda, Suedia și internship-ul din Brazilia, revenirea în România unde a început aventura unui business, numit Atelier Tron, fără niciun plan, cu prea multă “chinuială”, așa cum mărturisește chiar ea, căreia îi lipsea validarea financiară deși o avea din plin pe cea a breslei. Andreea a decis în cele din urmă să închidă atelierul, iar în prezent este masterand în Elveția și totodată membru al echipei de apparel design în cadrul unei companii de echipament outdoor.
Apasă play și acordă-ți un timp în tihnă pentru a te bucura de povestea de viață inspirațională, adusă la viață de Armina Popeanu.
Dacă mi-aș mai deschide o afacere nu mi-aș mai pune numele meu, pentru că este prea mult despre tine, este greu să faci un pas înapoi și să îi lași și pe alții să aibă un cuvânt de zis.
Atelier Tron a fost mai degrabă un passion project confundat cu un business, nu a știut cum să treacă de la un passion project la business.
Am înțeles că poți fi creativ și ca antreprenor, dacă pasiunea ta este să crești un business.
Dacă aș lua-o de la capăt, m-aș întreba dacă e un business sau un hobby scump? Dacă este un hobby, îți iei fericirea din a face lucruri mici și de a face oameni fericiți la scară mică, fără a avea responsabilități financiare.
Când vrei să faci foarte multe lucruri – fie îți iei o echipă care să te ajute, fie îți asumi că nu o să funcționeze neapărat, dar le faci pentru tine.
Să faci școală, la 30 și ceva de ani este super fain, o faci pentru că vrei, știi exact ce trebuie să scoți din ea, ce relații/ conexiuni să îți faci.
Piața de design, fiind atât de mică, o comunitate atât de mică, funcționează prin networking, este o piață în care cunoști pe cineva care cunoaște pe cineva, profesioniști sunt foarte mulți, iar tu trebuie să fii la locul potrivit în momentul potrivit.
Succesul = stare de nechinuială.
Recomandare & gând de final: este important, dacă ai o afacere, să îți dai seama dacă tu chiar vrei să faci asta, este ok să renunți dacă îți dai seama că nu este ce trebuie.
Poți găsi creativitate în orice!