aBC Podcast #3.29

Sergiu Califar de la Pure Mess Studio - despre 10 ani de autenticitate, empatie și validare.

ianuarie 26, 2024
aBC podcast_symbol-color-black

Tema episodului

Ascultă aBC Podcast #3.29 și află povestea lui Sergiu Califar și a Pure Mess Studio, care în 2024 împlinește 10 ani de activitate și are o cifră de afaceri de peste 1 milion de €. Descoperă cum reușește Sergiu Califar să țină aproape o echipă de 10 talente, care sunt bugetele cu care lucrează și obiectivul său principal în 2024, cât de importantă este validarea din partea clientului și… recomandarea finală: dușul de 2 ori pe zi 😊
aBC-Podcast-3-29-Sergiu-Califar

Gazda emisiunii

Armina Popeanu
Invitat
Sergiu-Califar-aBC
Sergiu Califar
Arhitect de interior, fondator PURE MESS Design

Unde poți asculta episodul

Descrierea episodului:

În aBC Podcast #3.29 Sergiu Califar povestește despre:

  1. echipa Pure Mess și cum reușește să rețină oamenii talentați și creativi,
  2. experiența de lucru pe șantierele din țară,
  3. bugetele cu care lucrează în proiectele Pure Mess,
  4. relația cu beneficiarii,
  5. rolul său actual în studioul de design fondat cu 10 ani în urmă,
  6. provocarea anului 2024,
  7. dezvoltarea unui designer în primii trei ani de activitate profesională,
  8. notorietatea brandului personal vs. notorietatea Pure Mess.

Idei valoroase ale discuției:

Pure Mess nu este one man show, nu este doar despre mine, este despre o frumusețe aparte a unor talente care s-au unit la aceeași masă și care transmit împreună gândurile și directia către un rezultat bun, este rezultatul unui amalgam de stiluri, care toate au rezonat către a atinge rezultatul final prezent … am crescut împreună. Pure Mess nu are o structură piramidală, nimeni nu e șeful nimănui. Tot ce mi-am dorit era să asigur un mediu în care mi-ar plăcea mie să lucrez. Noi toți suntem niște parteneri, partenerii mei de joacă, facem lucruri frumoase, creative, talentate.

Pe șantierele din țară se lucrează total diferit, sunt medii diferite, sunt comportamente și accente diferite, este un amalgam din care înveți foarte mult și este o altă experiență, un alt know – how, (deplasările în țară) vin la pachet cu foarte multă oboseală, e foarte important ca echipele de acolo să nu simtă că nu ești o echipă locală.

Cel mai important este ca clientul să ne valideze, să aibă încredere în noi, să rezoneze, să-i placă când îi vorbim.

Proiectele se divizează în funcție de mărimea proiectului, locație, avem proiecte pe care trebuie să le dăm la cheie, ceea ce înseamnă că noi devenim manager de proiect, chiar dacă subcontractăm sau găsim pe cineva local, care să fie fizic prezent în locație. Dacă facem și Project Management înseamnă încă un salariu constant pe toată durata implementării.

Sfaturi pentru antreprenorii la începutul parcursului profesional: Trebuie să îți arăți propria identitate, în primii 3 ani nu vorbim de stil, în primii 3 ani tu ca designer trebuie să fii ca un burețel și să inveți/ să știi să faci tot…în primii 3 ani te dezvolți, găsești lucrul acela la care ești cu adevărat bun, nu copia, nu te lăsa influențat de ce se poartă, care sunt tendințele sau ce fac alții mai bine, acela este moemntul în care tu îi validezi pe ceilalți, nu te validezi pe tine.

Pure Mess este despre empatie și despre oameni, focusul meu este de a crea o infrastructură mult mai ușoară și cu zâmbetul pe buze pentru alții.

Vreau să ma mă asigur că notorietatea Pure Mess depășește notorietatea lui Sergiu Călifar, ăsta e visul meu, brandul să fie mult mai mare și mai puternic, pentru că brandul este despre oameni, iar eu mi-aș dori să fiu pus puțin în umbră.

Gând de final: Credeți mai mult în voi, cel mai important este primul gând care vă vine în minte, ascultați-l și DO IT… și faceti duș de 2 ori pe zi.