aBC Podcast #3.31

Ștefan Bugalete, arhitect - despre minimalism funcțional, provocarea de a gestiona echipa și designul interior corect

februarie 23, 2024

Tema episodului

Ascultă aBC Podcast #3.31 și află de la Ștefan Bugalete ce este minimalismul funcțional în designul interior, detalii despre colaborarea cu furnizorii și provocarea lui cea mai mare în prezent. În plus, Armina Popeanu și invitatul ei aduc în discuție subiecte tabu, precum procentul comisioanelor de la furnizori sau bugetele și costurile pentru beneficiari. O dezbatere inspirată pe care nu trebuie să o ratezi!
aBC-Podcast-3.31-Stefan-Bugalete

Gazda emisiunii

Armina Popeanu
Invitat
Stefan-Bugalete
Ștefan Bugalete
Arhitect, fondator Ștefan Bugalete Design Studio

Unde poți asculta episodul

Descrierea episodului:

aBC Podcast #3.31 este despre evoluția lui Ștefan Bugalete ca arhitect și designer de interior, care, înainte de arhitectură a făcut modelling, iar după terminarea facultății a avut un business pe Amazon cu banii din vânzarea mașinii. S-a întors la arhitectura de interior, a fondat Ștefan Bugalete Design Studio în Iași, care s-a dezvoltat rapid, iar în prezent are deja o echipă și aproximativ 40 de proiecte pe an.

Ascultă aBC Podcast #3.31 și află:

  • ce este minimalismul funcțional în designul interior,
  • experiența de antreprenor pe durata facultății,
  • provocarea sa majoră în prezent: managementul echipei,
  • bugetele minime pentru proiectele studioului său,
  • relația cu furnizorii și comisioanele primite,
  • interesul său pentru designul corect,
  • cele două tipuri de proiecte pe care le dezvoltă,
  • momentele de creștere ale afacerii sale,
  • sfaturi pentru antreprenorii la început de drum.

Idei prețioase ale discuției

Despre minimalismul funcțional, Ștefan Bugalete susține: nu poți să faci ceva doar de dragul de a face, calitatea și raționamentul vin înaintea designului, a înfloriturilor.

Provocarea sa majoră în prezent este: să știu să gestionez o echipă, să știu să încropesc o echipă productivă, dar care să fie și mulțumită, să vină cu drag la muncă.

Despre proiectele sale, Ștefan Bugalete spune: refuz să fiu arhitectul, designerul care încearcă de fiecare dată să facă ceva nemaivăzut, altceva, mă interesează mai mult să fac designul corect, să fac arhitectură de interior corect – acesta ar trebui să fie focusul nostru ca industrie aflată la început.

Momentul care a făcut diferența (= a crescut numărul cererilor de ofertă) a fost când am început să postez (în social media) ce fac, iar al doilea moment important a fost colaborarea cu un influencer, Mădălina Grigore.

Îmi consumă energie metoda cât mai bună de a face proiectele, de a gasi un template, metoda ideală de a trece prin toate etapele, de la concept, design, tehnic, ofertare.

La întrebarea Arminei ce i-ar sfătui pe tinerii antreprenori să facă, Ștefan a răspuns:

Să se promoveze – este primul pas.

Să nu introducă ceva în proiect dacă nu știe cum se rezolvă tehnic sau nu știe de unde să ia materialul sau nu știe să îl aducă la realitate.