aBC Podcast #1.1

Armina Popeanu despre experiența, pasiune și antreprenoriat

iunie 9, 2023

Tema episodului

Primul episod al podcastului aBC este unul special în care, de data aceasta, gazda podcastului, Armina Popeanu, este cea intervievată de Bianca Zen Gheorghescu.
aBC Podcast Armina Popeanu Bianca Gheorghescu_1

Gazda emisiunii

Armina Popeanu
Invitat
Bianca Love (6)-2
Bianca Gheorghescu
Business Consultant, Fondatoarea programului Business SISTERHOOD cu experienţă de peste 18 ani şi colaborări cu unele din cele mai mari branduri internaţionale. Bianca, lucrează cu femei profesioniste atât în roluri corporate, cât și antreprenoare. Scopul ei este să îndrume clienții să treacă de la stagnare la prosperitate.

Unde poți asculta episodul

Descrierea episodului:

Armina Popeanu a fondat Lyria în 2014, este mintea creativă din spatele studioului de design interior AArchitects și a platformei antreprenoriale aBC – a Business of Creativity.
În această discuție liberă și deschisă, suntem invitați să călătorim alături de Armina prin povestea vieții antreprenoriale, să aflăm despre pasiunile sale, motivația și secretele antreprenoriatului creativ.
Apasă play și acordă-ți un timp în tihnă pentru a te bucura de povești de viață, inspiraționale.

Idei principale ale discuției:

  • Armina are mai multe roluri în care se simt bine: ca gazdă, dar și ca persoană care dă aripi antreprenorilor creativi, care îi încurajează.
  • Din facultate, toată lumea pornește cu același knowledge în care în 6 ani ești antrenat să fii un foarte bun specialist, dar nu te pregătește nimeni pentru cum va fi atunci când vei interacționa cu un client, un furnizor.
  • Ca antreprenor, trebuie sa riști atât cât poți sa pierzi, fie că vorbim de bani, timp sau orice altă resursă. 
  • Ca antreprenor creativ, tu îți stabilești o disciplină pentru a ajunge unde ți-ai propus, limitările care vin o dată cu aceasta sunt importante și pentru procesul creativ.
  • Lyria a fost povestea unei zâne care picta povești pe genți din piele naturală și a pornit cu banii rezultați în urma vânzării propriei motociclete. Apoi a urmat o întreagă aventură antreprenorială: o fabrică de marochinărie la Brașov, angajați, producție, aprovizionare, târguri internaționale, colecții proprii și proiecte cu designeri.  
  • Armina Popeanu este arhitect de profesie, antreprenor prin esență și minte creativă. Dinamismul pentru este pentru ea un mod de a fi. 
  • Acum se concentrează pe platforma aBC, fiindcă își dorește să construiască un întreg ecosistem de învățare pentru antreprenorii creativi. Întâlnirile aBC au apărut pentru că este nevoie de așa oportunități de învățare informală, de contexte în care arhitecții și designerii să împărtășească din experiența lor antreprenorială și a simțit că vrea să fie parte dintr-o comunitate care să o înțeleagă și care să fie un suport pentru alți antreprenori creativi.
  • Pe viitor își dorește să găsească un echilibru mai puternic între viața personală și cea profesională.
  • Un milestone pentru Armina a reprezentat accesarea de fonduri europene în proiectul Arhitecții Inovării pentru start-up-ul ecosistemului aBC – a Business of Creativity.