aBC #1 Iași

Promovare

Tema evenimentului

Tema centrală a dezbaterii este PROMOVAREA în rândul arhitecților, designerilor și antreprenorilor din domeniul creației.

Gazda întâlnirii, Armina Popeanu, va dezbate, alături de invitații săi, subiecte precum:

  • strategii de marketing
  • tehnici de promovare ca antreprenor sau freelancer în industria creativă
  • modalități prin care afacerea ta să iasă în fața publicului și să devină cât mai vizibilă pentru atragerea potențialilor clienți.

 

Invitații serii sunt: 

Ștefan Bugalete - Arhitect, fondator Ștefan Bugalete Design Studio

Alexandra Andriescu - designer vestimentar, fondatoarea Maison Chouchou

Adriana Gheorghiescu - arhitect, fondatoare Miolk

Eliza Yokina - Arhitect, cofondatoare Cumulus Studio & De-a Arhitectura 

Dezbaterile organizate sub umbrela aBC oferă un mediu sigur și colaborativ, cu inspirație reciprocă, invitând creativii cu business-uri în domeniu să descopere o comunitate de oameni cu experiențe și provocări similare, rezultatul fiind sentimentul de apartenență și rezonanță. Totodată, este o ocazie inedită de a interacționa cu profesionişti în domeniul arhitecturii şi al antreprenoriatului, care sunt gata să răspundă întrebărilor legate de PROMOVARE și nu numai.

Joi, 05 Octombrie 2023, de la ora 17:30, la Palatul Braunstein, Str. Cuza Vodă 2, Iași.

Participarea la întâlnire este gratuită, dar este nevoie să completezi formularul de înscriere. 

 

Iasi Invitati site
INFO UTILE
Promovare

Invitați la eveniment

Despre eveniment

Program:

  • 17:30 Primire & Networking
  • 17:45 Panel despre PROMOVARE/COMUNICARE ca arhitect, designer și freelancer
  • 20:00 Sesiune Q&A
  • 20:15 Networking & Prosecco

aBC – a Business of Creativity se adresează celor care au un business în arhitectură, domenii creative, freelancerilor, celor care doresc să o ia pe calea antreprenoriatului sau pur şi simplu iubesc domeniul creaţiei.

Invitați:

Ștefan Bugalete

Ștefan Bugalete este un arhitect devenit designer de interior, fondator al Ștefan Bugalete Design Studio. Filosofia în jurul căreia se conturează rezultatul muncii sale este acela al minimalismului funcțional.

Ștefan Bugalete este arhitect cu peste 8 ani de experiență în domeniul designului de interior, reflectată atât pe plan național, dar și internațional, în numeroase proiecte din sfera rezidențială și HoReCa. Activitatea sa profesională este descrisă de cuvintele autenticitate și onestitate, Ștefan urmărind în proiectele sale un minimalism funcțional ce vizează combinarea materialelor naturale, funcționalitatea și curățenia formelor.

Eliza Yokina

Eliza Yokina caută prin arhitectură și design o formă de raportare la lume, o modalitate de a înțelege mai bine viața și societatea în care trăim.

În trecut a fondat Biroul de arhitectură SYAA, este membru fondator al Asociaţiei „De-a Arhitectura” – ce aduce cultura mediului construit în școli și Senior Partner în Cumulus Architecture Office.

Pentru ea, CUMULUS este o provocare să lucreze cât mai bine, să ofere mai mult, fiind locul în care își poate explora mai bine creativitatea și sensibilitatea.

“M-am îndrăgostit de arhitectură încă în primul an de facultate şi am fost fascinată de lumea care s-a deschis în faţa mea prin arhitectură. O fascinaţie ce nu a încetat nici azi, un domeniu ce continuă să mă surprindă să îmi ofere bucurie, să mă tulbure.”

Este câștigătoare de trei ori a Anualei de Arhitectură București și premiată la „Gala Bun de Tipar” 2012 cu cartea sa, „Vise Despre Case”.

Adriana Gheorghiescu

Adriana Gheorghiescu este arhitect și cofondator MIOLK – un birou de arhitectură recunoscut la nivel național pentru un proces de proiectare inovativ, bazat pe investirea și ghidarea beneficiarului în rol de co-creator.

Fondat în 2014, biroul a acumulat experiență în multiple programe de arhitectură (învățământ, birouri, săli de conferințe, ospitalitate). Din anul 2020, însă, a luat o decizie mai puțin obișnuită în breaslă, aceea de a se nișa. Acum lucrează doar cu acele cupluri care doresc să își construiască o nouă casă – cuib de viață trăită după ritmul familiei și al soarelui, în respect față de loc și pe criterii de eficiență energetică.

Trei fraze definesc modul de lucru al Adrianei: 

Ne pasă mai mult de om decât de fațade.

Casa în care locuiești trebuie să te poată însoți într-o evoluție permanentă.

Casele care cântă cu lumină dezlănțuie în noi bucuria de a trăi.

Pentru a nu fi doar good conversation starters, rezultatul în proiectare dat de aceste trei fraze poate fi urmărit pe canalul MIOLK de YouTube, pe website sau în Videoteca la miolk.ro.

Alexandra Andriescu

Este absolventă a Universității de arte „George Enescu” din Iași, ulterior completându-și cunoștințele în Franța, la École européenne supérieure d’art de Bretagne – Rennes, iar după numeroase expoziții de artă plastică, a continuat cu specializarea în pedagogia artei la Universite Rennes 2 – Arts, Lettres, Communication, unde a și profesat ca și asistent universitar.

În 2013, în perioada unei vacanțe a luat decizia de a începe o afacere la Iași, în favoarea unei cariere internaționale. Astfel a fondat Maison Chouchou, un atelier de design care mizează pe vânzarea de produse unicat, de producție redusă, cu un impact mic asupra mediului, realizate la comandă și personalizate. Maison Chouchou s-a născut din dorința de a pune pictura în mișcare, Alexandra reușind să ducă numele brandului peste hotare, paltoanele sale ajungând în New York, Japonia, Franța, Blegia și Danemarca.Despre tranziția de la artă la antreprenoriat spune că a fost un lucru firesc. „Faci artă, dar dacă nu faci și business, arta rămâne doar în stadiul creativ, estetic.Arta businessului este ceva mai rafinat. Arta trebuie scoasă pe stradă, trebuie văzută, trebuie simțită. Am vrut să aduc culoare pe străzi”.

Galerie imagini
FAQs

Întâlnirile aBC reprezintă unul dintre pilonii platformei integrate de educație antreprenorială în domenii creative, aBC – ANTREPRENORIAT CREATIV. Platforma își propune să ofere informații, suport, să contribuie cu programe și să faciliteze oportunități arhitecților, designerilor și altor antreprenori din industriile creative, care vor să creeze sau să își transforme compania lor într-una sustenabilă din punct de vedere financiar. 

 

Înâlnirile aBC au început în anul 2021, în cadrul unui eveniment RDW (Romanian Design Week), parte din seria de evenimente conexe RDW Design Go!. Motivația principală a fost și rămâne aceea de a-i susține pe antreprenorii din domeniul creativ cu informații, materiale educative și o comunitate care să îi înțeleagă. 

Vei fi parte dintr-un proces de învățare continuă.

Ai oportunitatea de a cunoaște persoane din industria în care activezi.

Afli experiențe proprii împărtășite cu drag de către invitați speciali.

La final pleci întotdeauna cu un bagaj plin idei noi.

Poți să te numeri printre cei norocoși și câștigi premii wow la tombolă.

Ești ascultat! Întrebările și curiozitățile tale vor primi mereu răspunsuri specializate.

Bugetul tău rămâne neatins! Participi gratuit.

Ești personaj principal. Îți poți aduce în față afacerea în cadrul rubricii Prezintă-te.

Iei parte la teme importante, de interes general.

Ca să te simți și destins, poți veni însoțit de una sau mai multe persoane 

Interesate de antreprenoriatul creativ.

Speakerii aBC sunt persoane cu experiență îndelungată în anteprenoriat creativ – arhitecți, designeri, specialiști care ni se alătură și împărtășesc din know-how-ul lor de business pe baza temei selectate în luna respectivă.

Întâlnirile aBC se desfășoară lunar, în a doua zi de marți a lunii.

Întâlnirile aBC se desfășoară în București, la NOD Markerspace, Biblioteca MATER – Splaiul Unirii 160 (intrarea pe scara galbenă)

Participarea la întâlnirile aBC este momentan gratuită. Trebuie însă să completezi un formular de participare, pe care îl primești în newsletter-ul aBC.

Înscrie-te aici la newsletter și vei putea participa gratuit la întâlnirile noastre.

Armina Popeanu este arhitect și fondator ANTREPRENORIAT CREATIV, antreprenor cu peste 9 ani de experiență, a fondat brandul premium de genți și pantofi Lyria – Povestea ta Pictată, studio-ul de arhitectură AArchitects și studiază business de arhitectură printr-un doctorat la Universitatea de Urbanism și Arhitectură Ion Mincu, în urma căruia își propune să creeze un model de business pentru creativi. Este, de asemenea, mentor pentru business-urile creative și crede că educația este motorul progresului, motiv pentru care sprijină cauze ce au în comun această viziune și predă la Ion Mincu.