Descoperă cum a fost la primul 🧠 workshop BMM! Află datele următoarelor întâlniri aBC și salvează-le 📅 . Ascultă aBC 🎙️citește despre Busines Plan!

Hello, Armina aici, Armina Popeanu, mintea creativă din spatele ecosistemului aBC.

Astăzi vorbim despre:

  • primul workshop BMM – Business Model Makeover care tocmai s-a încheiat,
  • afli și vezi cum au fost cele 2 zile de lucru intensiv,
  • calendarul de toamnă al întâlnirilor aBC din București,
  • 7 motive pentru care un plan de business te salvează în startup-uri creative,
  • detalii despre cel mai recent episod din aBC Podcast cu Oana Velcu Laitinen, expert în creativitate.

Așa cum probabil ai aflat deja, la finalul lunii iunie am organizat în București primul workshop dedicat creării unui model de business profitabil, gândit în special pentru antreprenorii din industria creativă.

A fost o experiență intensivă și pentru mine și pentru participante, antreprenoarele creative care vor să își facă business-ul mai sustenabil! Eu m-am simțit tare bine că am putut crea acest spațiu în care 7 minți creative au venit cu idei inovatoare, au completat cu materiale și cunoștințe de business, sticky notes colorate, zâmbete și în final a fost o atmosferă călduroasă de echipă și apartenență.

Timp de 2 zile cele 6 cursante și-au (re)modelat planul business-ului, lucru care le-a oferit un strop de teorie, exerciții practice, suport și îndrumare. Toate au adus claritate, strategie, un fir roșu de acțiune și un plan efectiv!

Mă gândeam zilele ăstea că am început toate business-urile mele vara: Lyria, AArchitects, aBC – a Business of Creativity. Vara e perioada ideală de a regândi ativitatea profesională, pe de-o parte nu e atât de încărcată, nu ai așa multe presiuni, pe de altă parte este în sine relaxată și relaxantă. În vacanță îți vin idei, pleci de acolo mai motivat să faci treabă. Motiv pentru care dacă te gândești că ai nevoie de ajutor în lucrul 1:1 sau ai vrea să regândești planul tău de business, poți să ne scrii și putem lucra împreună. Mai multe detalii aici.


Testimonialele participantelor la primul workshop aBC ne motivează să continuăm dezvoltarea acestui pilon al activității noastre. Te invităm să le parcurgi și te așteptăm cu drag la următoarele noastre sesiuni!

Am primit zilele acestea și multe mesaje de la antreprenori care voiau să ia parte la întreaga experiență de lucru, așa că ne gândim să refacem workshop-ul la finalul lunii iulie. Vrei să iei parte la întreaga experiență? Dacă da, scrie-ne!


Dacă ai primit newsletter-ul aBC – a Business of Creativity de la un prieten, abonează-te aici pentru a nu-l rata pe următorul.


#picdrop de la BMM Summer 2023 Edition

#picdrop de la primul workshop aBC – a Business of Creativity 🤩

Intens și cu multă interacțiune, așa a fost, iar pozele tocmai asta exprimă!


Ne revedem cu forțe proaspete în septembrie!

Întâlnirile aBC se întorc la toamnă, cu forțe proaspete.

Vezi calendarul următoarelor întâlniri din București. Tot în septembrie, vom debuta cu întâlniri creative de excepție în țară, în diferite orașe. Notează-ți în agendă datele și ne vedem la aBC #17.

Până atunci, stay creative!


Unul dintre rolurile mele este de contribuitor în start-up.ro, unde am scris un articol despre 7 dintre motivele pe care pentru care planul de business te salvează în start-up-ul tău creativ.

Un plan de afaceri ajunge să fie ca o hartă pentru start-up-ul creativ, stabilind scopul de la care faci business, principalii stakeholderi implicați în business, nevoile clienților și resursele și proiecțiile financiare. Planul unui start-up creativ acționează ca un ghid cuprinzător care ajută antreprenorii să navigheze prin hățișuri complicate: complexitatea lansării, gestionării și dezvoltării unei afaceri creative. Poți citi întregul material aici.


O poveste despre șansa, ambiție și pasiune, despre asta este cel de-al 4-le episod din aBC Podcast. Ascult-o aici pe Oana Velcu Laitinen vorbind despre cum i s-a schimbat viața total printr-o oportunitate, care este modul ei, ca trainer și couch, de a privi viața și oamenii, ce înseamnă cu adevărat creativitatea și care sunt formele ei.
O oră de idei și emoții de care orice creativ merită sa se bucure.

Dă ▶️ episodului pe Spotify, Google Podcast, Amazon Music, Podchaser și restul platformelor audio.


Newsletterul aBC este creat de Ruxandra & Armina și este comunicat în social media de către Antonia. Răzvan se ocupă de întreaga experiență audio.
Ei sunt parte din echipa ecosistemului aBC! 💜

Extra. Buy us a coffee , if you feel like. We love coffee! ❤️

Dacă mă urmărești pe insta, pe mine, Armina Popeanu, știi că îmi place cafeaua, comand flat white în 99% din cazuri și vânez cafenelele de specialitate în orașele pe unde ajung. E my comfort beverage, mai ales în perioadele ultra aglomerate beau și 4-5 cafele. Vara beau flat sau espresso cu gheață sau cold brew.

O cafea de la tine, e ultra apreciată și ne dă energia să creăm acest newsletter! În același timp am setat un target pentru cafeaua creativă (suntem la 15% în acest moment). Vrem să strângem o sumă care să ne dea aripi să oferim resurse și să construim proiectele din jurul platformei de ANTREPRENORIAT CREATIV.

Ne poți face cinste cu o cafea de aici.


Follow us on Insta

De când a fost făcută poza asta ne-am dublat (hahaha) ca și număr din comunitate.

Acolo pe Insta anunțăm episoadele de podcast, detalii despre întâlnirile lunare, despre workshop-uri și programe 1:1,

dar postăm și conținut educațional.

Hai să ținem aproape!

@aBusinessofCreativity


Îți mulțumesc că ai ajuns până la final, apreciez! 🤗 Cred că vara e perioada ideală de a-ți redesena business-ul, te invit să te gândești la asta și să o faci.

Până la următoarea noastră întâlnire în inboxul tău, în feed-ul de social media sau live  îți doresc să îți duci energia în proiecte cu sens!

PS: mi-ar plăcea să îmi dai un reply (hello@antreprenoriatcreativ.ro) să îmi spui cum ți se pare newsletter-ul ca formă și conținut. Dacă îl găsești util și dacă îți folosește.

PS2: Dacă ai primit newsletter-ul aBC – a Business of Creativity de la un prieten, abonează-te pe pagina noastră de newsletter pentru a nu-l rata pe următorul.