aBC Manifesto 2024

Articol apărut în varianta originală pe 9 ianuarie 2024 , pe site-ul

Dragi prieteni ai ecosistemului aBC — a Business of Creativity,

Scrisorile de început de an ale marilor voci, m-au inspirat să îmi aștern câteva gânduri. De altfel, în 2024 îmi propun să scriu mult, căci voi finaliza doctoratul (sper, curând).

Încep anul tare entuziasmată și un pic obosită – am trăit anul trecut cât alții în 3 (cum a spus o membră a comunității aBC.CO), dar pare că energia mea se hrănește cumva din toată efervescența. Realitatea este că lucrurile la aBC — a Business of Creativity (și în general în viața mea profesională) s-au derulat mai repede decât îmi imaginam, dar asta pentru că este mare nevoie de ele, iar voi răspundeți la ele.

Lucru care nu poate decât să mă bucure și vă mulțumesc! ♥️

2024 vine cu mult entuziasm, dar și cu o mare nevoie de a monetiza activitatea pe care o desfășurăm pentru a fi sustenabilă în timp. 2023 a venit cu libertatea de a testa și implementa fiecare idee care a zburat… 2024 vine cu maturitate și așezare pentru pilonii importanți de business.

Ce mi-am imaginat eu că va funcționa diferit la începutul aBC — a Business of Creativity și n-a funcționat chiar așa cum m-am așteptat? Viteza de reacție a brandurilor și dorința de a fi în preajma comunității aBC, a arhitecților, designerilor și a creativilor.

Întâlnirile aBC

N-ar fi putut fi realizate în format fizic fără deschiderea celor de la ZOISS și NOD, care ne-au fost alături de la primul gând de a le amplifica și accesibiliza, în forma lor lunară și gratuită, deschisă și interactivă, întâlnirile din București pentru voi.

De asemenea, cele 25 de întâlniri n-ar fi fost posibile fără cei 67 de invitați, suportul comunităților locale din Cluj, Iași, Brașov și Timișoara. Am abordat peste 21 de teme de business pe care le-am dezbătut în cele peste 75 de ore de în care am fost împreună cu voi, cei 1513 participanți.

În 2024 continuăm seria dezbaterilor lunare în format online, într-un cadru în care comunitatea aBC.CO din întreagă țară se poate reuni și poate interacționa și poate avea acces la mai mult networking și mai mult suport.

În plus, cu suportul prietenilor de la ZOISS, vom organiza niște conferințe de Business Creativ mai ample, punctuale, în care vom avea speakeri naționali și internaționali.

Podcastul 

Am început la jumătatea anului 2023 conversațiile despre business-uri creative din curiozitatea mea de a afla mai multe detalii, pentru teza doctorală de Business de Arhitectură, dar și pentru întreg ecosistemul aBC — a Business of Creativity. Am povestit timp de 1971 de minute, cu 32 de invitați în 27 de conversații despre cele 34 de business-uri creative ale lor. Avem peste +4541 de ascultări și vă mulțumim!

În plus, suntem bucuroși nevoie mare că ne ascultați din +283* de orașe din +55 de țări! Mi se pare incredibil, mă bucur că suntem, noi ca români, vorba aia, peste tot… sau călătorim mult, se pare.

Workshop-urile

Din mult entuziasm, și puțină presiune de a crea și testa modelul de business am organizat 5 sesiuni de workshop, la care au fost peste 27 de participanți în cele 21 de ore.

În 2024 începem cu 3 sesiuni din workshop-ul principal – Business Model Makeover (BMM) de 10+1 ore în București, Brașov (unde am mulți prieteni) și Iași (unde ne-am făcut cei mai mulți prieteni anul trecut. Mulțumesc găștii faine de acolo pentru deschidere! ♡ ). Continuăm cu workshop-uri punctuale de comunicare, promovare și organizare a activității.

Mă bucură mult deschiderea voastră, dar și feedback-ul de tipul “A fost fix ce aveam nevoie. Timingul nu putea să fie mai bun. Pentru cei care caută să își regândească business-ul este vitamina cea mai bună. Găsești inspirație, energie și claritate“ Adina A sau ”Faptul că am fost un grup restrâns a ajutat mult că interacțiunea a fost super flowless. Și exercițiile practice – super bine gândite pentru a înțelege exact cum aplicăm teoria. Pluuus că am primit multe insight-uri ft bune și îți mulțumim Armina că le-ai împărtășit cu noi!“ Andra R. Feedback-ul acesta îmi umple sufletul de bucurie!

În categoria aceasta ar trebui poate să includ și cil* – programul de miniMBA pentru creative industries leaders unde mi s-au alăturat și alți parteneri antreprenori creativi cu care am gândit un întreg program concentrat pe creșterea și dezvoltarea business-urilor din industrie.  

Consultanța 1:1 — călătoriile de business creativ

În 2023 o tipă cool mi-a deschis ochii și mi-a dat curaj (căci sindromul impostorului din mine zicea că ar trebui să aștept măcar un an după ce public teza ca să fac asta, mulțumesc pe această cale, Bianca ♡ !); mi-a dat curaj să port 27 de conversații 1:1 despre provocările din cele 19 business-uri ale voastre, în peste 55 de ore (cred, o treime dintre ele, atunci când dormea toddler-ul 😊).

Mă bucur de fiecare interacțiune, dar mai ales că am 5 clienți constanți, în procese mai lungi și mai ample de consultanță, unde pot și putem să vedem progresul ♥️.

Newsletter

În inbox-urile voastre au ajuns 27 de newslettere către voi, cei peste 939 de abonați. Am încercat în fiecare dintre ele să se regăsească informații relevante pentru voi, să vă aducem mai aproape cele 11 articole resursă din site, dar și altele pe care le-am considerat relevante.

antreprenoriatcreativ.ro
În platforma online au fost mii de ore de muncă, ale noastre ale tuturor celor din echipă, ale colaboratorilor din IT, design, copy, personal branding, consultanță, digital, SEO, foto, video etc.

Tot ceea ce s-a putut întâmpla în 2023 la aBC — a Business of Creativity a fost (și este în continuare!) un efort de echipă. O echipă intraprenorială care se organizează printre multe proiecte noi, dinamice și agile.

Mulțumesc Antonia, Ruxandra și Răzvan că sunteți proactivi și entuziasmați de tot ce facem la aBC!

Ce urmează?

2024 vine pentru aBC — a Business of Creativity cu o comunitate mai strânsă, mai activă și mai interesată de creștere.

2024 vine pentru echipa aBC cu noi provocări pe care le vom depăși căutând cele mai creative soluții.

2024 vine pentru mine (sper!) cu un doctorat în prima parte a anului și mai multă grijă pentru mine și cei din jur.  

Misiunea aBC — a Business of Creativity rămâne aceeași, de a crea valoare, de a oferi sprijin pentru creștere și de a (tr)aduce cunoștințele de business pe nevoile voastre.

Misiunea mea personală este de a crea contexte de creștere pentru voi, antreprenorii creativi.

Cu entuziasm,

Armina ♡

armina popeanu

PS: de ce atâta entuziasm? Dacă este entuziasm este și motivație. De a face!

România, 9.01.2024