aBC Podcast #2.13

Mădălina Bucur de la Format 4 - despre echilibrul intre roluri, determinare și inspirație ȘI parcurgerea “drumului” cu pași mărunți

septembrie 15, 2023

Tema episodului

Ascultă podcastul cu Mădălina Bucur și află povestea unui antreprenor care reușește să îmbine, investind timp cu folos, viața de birou cu cea de familie, care dorește să devină inspirație și model pentru copiii ei, care a învățat din greșeli și reușite și oferă sfaturi foarte utile și un îndemn valoros tinerilor antreprenori arhitecți.
aBC Podcast 2.13

Gazda emisiunii

Armina Popeanu
Invitat
Madalina Bucur
Mădălina Bucur
co-fondator Format 4, arhitect, specialist în reabilitarea monumentelor istorice.

Unde poți asculta episodul

Descrierea episodului:

Mădălina Bucur povestește în acest podcast despre începuturile Format 4, o companie fondată în 2015 de 4 foști colegi de facultate, care apoi au devenit 2 cupluri și care reușesc totuși să mențină un echilibru între viața de familie și cea de birou, fără rețete magice. Neavând o formare antreprenorială, Mădălina și colegii ei au învățat din mers, și-au dat seama în timp ce trebuie și ce nu trebuie făcut, au realizat că rezultatele spectaculoase nu apar peste noapte, că doar muncind și cu multă determinare poți reuși.

Apasă play și acordă-ți un timp în tihnă pentru a te bucura de povestea de viață inspirațională, adusă la viață de Armina Popeanu.

Idei ale discuției:

Am norocul că nu sunt o persoană care își petrece timpul plângându-se, petrec timpul cu folos, încerc să rămân activă și stabilă emoțional, cu timp constructiv, productiv, dedicat familiei, dar și la birou.

Vreau să mă întorc la părerea și încrederea mea în mine, la ambiția inițială, pe care vreau să o transmit și copiilor. Să ajung să fiu un model, o inspirație pentru copiii mei, un model pe care ei să își dorească să-l urmeze, să le dau încrederea că, dacă se străduiesc, pot. 

Am învățat din mers și le-am experimentat pe propria piele, am învățat greșind, am învățat reușind, cu timpul ne-am dat seama ce trebuie și ce nu trebuie făcut.

Ce ai sfătui antreprenorii în primii lor ani de viață să facă?

Să nu înceapă pe cont propriu imediat după terminarea facultății. Termini facultatea cu vise și un mod de lucru destul de departe de realitatea concretă, sunt multe de învățat până să faci asta pe cont propriu.

Dacă își găsesc un loc de muncă, să aibă acces și la partea practică, la șantiere, nu doar la proiectare, în proiecte să intre și în partea de concept, nu doar pe partea de redactare, să-și caute diversitatea în muncă.

Dacă ar fi sa schimbi ceva la industrie ce ar fi?

Dorința de a se întâmpla totul foarte repede, de a se face totul cu soluții cât mai ieftine, lipsa de perspectivă pe termen lung.

Conștiința oamenilor că ceea ce construiesc, spațiile pe care le creează/ amenajează au impact nu doar asupra lor, ci și asupra comunității, mediului urban.

Arhitecții ar trebui să lase mai puțin de la ei, unde simt că e nevoie să intervină, să o facă, să nu cedeze repede de dragul câștigului rapid. Cu cât renunțăm mai ușor la negociere, cu atât ne vom plânge de mediul în care trăim.

Recomandare finală: să ne cunoaștem foarte bine pe noi înșine, să ne dăm seama de unde am pornit și unde vrem să ajungem, drumul până la destinație nu se poate face peste noapte.