aBC Podcast #3.30

Ana Mihail de la Ann Design Studio - despre a face, cu pasiune, casa acasă, despre One of a Kind Design, 140.000 de Instagram Followers și 115 proiecte

februarie 9, 2024

Tema episodului

Ascultă aBC Podcast #3.30 cu Ana Mihail, care povestește sincer, transparent, așa cum și-ar dori să fie și colegii ei din industrie, despre experiențele plăcute cu beneficiarii, care o sună să-i spună ce bine se simt acasă, dar și despre țepele luate de la clienți, despre colegele de birou, pe care le consideră cele 4 mâini drepte ale ei, despre bugetele minime cu care lucrează, despre provocarea de a învăța să delege și ambiția de a-și depăși condiția. Sfaturile și gândurile finale ale Anei Mihail sunt la fel de valoroase pentru toți antreprenorii la început de drum.
aBC-Podcast-Ana-Mihail

Gazda emisiunii

Armina Popeanu
Invitat
Ana-Mihail-aBC-Podcast
Ana Mihail
Designer & fondatoare Ann Design Studio Ana Mihail este Designer de interior și antreprenor. A urmat Facultatea de Arte si Design din Cluj Napoca si in 2020 a lansat Ann Design Studio unde și-a pus în aplicare creativitatea, viziunea și pasiunea pentru designul de interior pentru a oferi servicii personalizate clienților săi. Detine proiecte atat in tara cat si in in Dubai, Belgia, Anglia, Franta, si in curand Elvetia. Ii place sa se documenteze in permanenta, sa citeasca reviste de specialitate si sa participe la expozitii si targuri.

Unde poți asculta episodul

Descrierea episodului:

În aBC Podcast #3.30 Ana Mihail povestește despre:

  1. experiența la primul job unde a învățat ce să nu facă,
  2. importanța consecvenței postărilor în social media,
  3. reel-ul care a atins 38 mil. de vizualizări și rețeta pentru succesul acestuia,
  4. one of a kind design – motto-ul Ann Design Studio,
  5. echipa de la birou – 4 mâini drepte și energie exclusiv feminină,
  6. tipologia clientului și bugetul minim de investiție recomandat,
  7. considerarea provocărilor ca fiind lecții din care învăță să devină un antreprenor mai bun,
  8. învățăminte din cărți, sfaturi și recomandări pentru primii ani de antreprenoriat.

Idei valoroase ale discuției:

Ana Mihail a început propriul business încurajată de unul dintre colaboratorii ei pentru care făcea randări și lucrau împreună concepte, posta foarte mult în social media, care îi și place în mod deosebit și recomandă tuturor să posteze des și să aibă contact cu clienții – consecvența este cheia.

Rețeta Reel-ului făcut de ea în doar 2 ore care a ajuns în prezent la 38 mil. de vizualizări și, în urma căruia, numărul de Followers a crescut cu 100.000 în 2 săptămâni: în primele 2 secunde captezi atenția – un text scurt, de efect, care să-i capteze atenția și să îl înveți – informația dată gratuit, spusă fain, face tot.

Despre calitatea proiectelor Ann Design Studio, Ana afirmă: Nu-mi plac proiectele de duzină, care să nu îmi aducă cinste, pe care să nu le pot posta, punem preț pe interioare cu personalitate, nimic să nu semene cu nimic, de aceea și motto-ul nostru este One of a Kind Design.

Echipa Ann Design Studio este formată din Ana + 4 colege, despre care ea afirmă: am o echipă extraordinară pe care am format-o în timp, suntem colege, nu sunt eu șefa … am încredere în ele, au libertatea de a lucra singure la proiecte, de a discuta cu clienții…fiecare are un rol, nu sunt împărțite pe proiecte, nu am o singură mână dreaptă, am 4 (colegele de birou).

Clienții vin din social media și recomandări, vin foarte mulți de pe Instagram.

Fiecare situație de criză, cu cât a apărut mai devreme, cu atât m-a făcut să modific mai bine contractul și să învăț ce să fac pe viitor. Le iau ca pe niște lecții care să mă crească și nu să mă doboare.

Ana se educă constant, citind cărți de dezvoltare personală, economie și antreprenoriat și promite că va face o listă cu recomandări pe care o va posta pe Instagram. A menționat totuși două dintre acestea: The Diary of a CEO, Happy Sexy Millionaire. Cărțile i-au schimbat total perspectiva asupra ce înseamnă un business. De exemplu, afirmă Ana, mi-a fost greu să înțeleg că un business nu este constant.

Nu poți să dezvolți un business într-un singur om – un sfat pentru cei care încep antreprenoriatul.

 Sfaturi și recomandări finale pentru ascultătorii aBC Podcast:

  • să testeze dacă ar fi buni sau nu pentru antreprenoriat, altfel pot pierde foarte mulți bani,
  • să fie curajoși, un business este despre curaj și luciditate, despre luarea deciziilor lucid, fără decizii bazate pe emoție, ci pe raționament.

   Live a little și fiți mai relaxați!