În primul episod din seria Podcasturilor aBC for CIL*, Cristina Postu și Monica Crețu discută despre următoarele subiecte:
„Am ales arhitectura interioară pentru că nu doream să aleg alt domeniu. Mi s-a părut că este ceva foarte creativ.” – Cristina
„Am vrut arhitectura pentru că mi-am imaginat la momentul acela că ar fi un lucru super creativ și că nu aș avea prea mult contact cu oamenii, lucru care s-a dovedit a fi foarte greșit.” – Monica
„Și cred că acesta este principalul meu challenge, să încerc să ofer un proces fluid de la început până la final, astfel încât clientul să aibă vizibilitate asupra a ceea ce se întâmplă în orice moment.” – Monica
Cristina și Monica au subliniat importanța continuării procesului de învățare și îmbunătățirea abilităților pentru a rămâne relevante în industria lor.
„Mi s-au părut că acolo am avut niște discuții foarte interesante și conceptuale și am rămas cu acel stadiu de, wow, ce lume mișto avem și cât de mișto sunt creativii și uite câte lucruri se nasc din idei și cât de prețioase sunt ele, de fapt, pentru toți oamenii.” – Monica
„Pentru mine, inovația înseamnă adaptarea la toate tendințele și nu doar la trenduri.” – Cristina
Echilibrul între viața profesională și personală: Ambele își doresc succes în carierele lor, dar și timp liber pentru a se relaxa și a se bucura de viață, evidențiind importanța unui echilibru sănătos.
„Nu este ideal. Vorbind de claritate, au fost, dar cine sunt eu și ce fac? Și, în principiu, acesta a fost un lucru foarte interesant. Pentru că la fiecare curs veneai cu un răspuns puțin diferit.” – Monica
„Nu știu cum este cu muncitorii înrăiți, deși lucrez mult. Este rău, îți spun. Lucrez mult. Am mult timp, dar nu pot să echilibrez. Dacă nu am timp liber și nu îmi pot oferi puțin timp, nu pot funcționa.” – Cristina
Cristina Postu
este arhitect de interior, fondator al Bloomsbury Design, un studio de arhitectură de interior centrat pe designul interior ce crează starea de bine. Motto-ul biroului de design “Well•being by design” evidențiază interesul pentru crearea de spații care reflectă unicitatea proprietarilor, dar promovează și bunăstarea fizică, mentală și spirituală.
De-a lungul carierei, Cristina a contribuit la multiple proiecte rezidențiale, birouri, parfumerii de nișă și SPA-uri naționale, dar și internaționale. Printre lucrările notabile se numără „Santa Ready Home”, proiect parte din Anuala de Arhitectură 2024, o reședință care păstrează elemente arhitecturale din anii 1920 și introduce o paletă de culori neutre, precum și materiale naturale pentru a crea o atmosferă primitoare pentru beneficiari. Un alt proiect remarcabil al Bloomsbury Design este „Le Club”, un spațiu ce are wellness-ul ca filosifie, este amenajat high-end și este dedicat sportului, sănătății unde în urma renovării timp de 9 luni a rezultat o oază de liniște, relaxare de care se bucură sute de oameni zilnic.
În plus, față de activitatea sa de arhitect de interior, Cristina, participă adesea ca speaker la evenimente din industrie, cum ar fi conferințele Design Day, CUIB, Share Architects unde a abordat diverse teme precum „Designul biofilic”, „Importanța iluminatului în spațiile interioare”, „Colaborarea cu un designer de interior”.
Una din valorile de bază în care Cristina crede sunt relațiile semnificative profesionale. De aceea se implică în activități de voluntariat și creștere a industriei de design, contribuind în asociația ARDI (Asociația Română de Design și Inovație) unde este și președinte.
Cristina Postu a urmat studii în domeniul designului și arhitecturii interioare atât în România, cât și în Anglia, ceea ce i-a oferit baza pentru a crea proiecte complexe și echilibrate. Fiind pasionată de tot ce poate influența în bine activitatea oamenilor în spațiile pe care le crează, ea este de asemenea consultant Feng Shui. Recent a absolvit programul de miniMBA din prima cohortă a cil*MBA și programul empretec.
Motivația sa personală provine din dorința de a explora noi orizonturi, fiind inspirată de aventuri, călătorii și descoperirea de culturi diverse, pe care le aduce cu ea din călătorii și le integrează în proiectele sale.
Monica Crețu este arhitect, în timpul facultății, a studiat arhitectura parametrică la Facultatea de Arhitectură și Design din Izmir, în cadrul unui stagiu Erasmus.
Activează în domeniul arhitecturii din 2009, luând contact încă de la început cu coordonarea de proiecte, atât din perspectiva echipei, cât și a relației cu clienții. Are în portofoliu proiecte complexe și a lucrat cu o gamă variată de clienți, de la clienți finali (B2B) până la dezvoltatori de proiecte de mari dimensiuni.
A fondat Hertz Studio în 2016 și, din 2021, este antreprenor full-time. Împreună cu echipa sa, dezvoltă proiecte majoritar B2B, concentrându-se pe segmente precum rezidențial, office și intervenții pe clădiri istorice.
În proiectele sale, colaborează cu echipe complexe și se consideră, în principal, un integrator – între oameni cu diverse specializări și între cerințe diverse.
Pasiunea pentru tehnologie s-a menținut, iar în prezent coordonează o echipă de web developers și specialiști în marketing, cu care dezvoltă o platformă destinată arhitecților și clienților acestora. Platforma are scopul de a facilita comunicarea în etapa de concept prin utilizarea tehnologiei AI pentru generarea de imagini.