aBC Podcast #3.47

Ioana Moangă arhitect și partener Cumulus și Diana Dachin arhitect, CEO PickTwo Studio despre business de arhitectură și experiența CIL* School

iunie 20, 2024

Tema episodului

Ascultă aBC Podcast și află din acest episod despre motivele pentru care Ioana și Diana au ales arhitectura, despre provocările pe care le-au întâlnit până acum pe plan personal și profesional, despre așteptările și experiența CIL*.
Screenshot 2024-06-24 112626

Gazda emisiunii

Armina Popeanu
Invitat
Screenshot 2024-06-24 113321
Ioana Moangă
Ioana este cunoscută ca o arhitectă extrem de competentă, cu un background vast și un ochi pentru detalii fine. La începutul carierei sale, a primit un premiu special RUUKI, la Bucharest Architecture Biennial din 2004, pentru proiectul clădirii de birouri Romtelecom. Cu peste 20 de ani de experiență, Ioana a fost implicată într-o mare varietate de proiecte, cum ar fi stadioane, clădiri rezidențiale, clădiri de birouri și spații industriale. La CUMULUS, Ioana este apreciată pentru pasiunea și grija pe care le aduce într-un proiect, având, de asemenea, o abilitate extraordinară de a vedea un proiect în ansamblu, chiar de la început. Apetitul său pentru desen și geometrie a ghidat-o în alegerea arhitecturii ca profesie. În timp, proiectele de locuințe, cu spații fluide și aerisite și zone dedicate pentru întâlnirile de familie, au devenit preferatele sale. Ca partener la Arxtudio din 2014, Ioana vede în CUMULUS un pas înainte în cariera sa, aducându-și contribuția zilnic, așa cum face în mod obișnuit în orice proiect în care se implică.

Unde poți asculta episodul

Descrierea episodului:

Ioana Moangă și Diana Dachin, intervievate de Radu Ionescu, despre: 

  • parcursul lor arhitectural 
  • cele mai mari provocări: personale vs. business
  • experience weekend 
  • experiența CIL*
  • cum erau înainte de CIL*
  • proiecte și planuri după experiența CIL*
  • diferența dintre cursurile normale și CIL*

Idei valoroase ale discuției:

„În 2012 a fost valul de reabilitări ale blocurilor.”

„Practic a fost o perioadă de testare a tuturor posibilelor aspecte din arhitectură, din proiectare până am ajuns în partea de design interior care mi-a plăcut foarte, foarte mult.”

„Lucrurile se derulează mult mai repede în partea de design interior.”

„Cred că cel mai provocator este lucrul cu oamenii.”

„Cred că a fost baza creării unei comunități.”

„A fost o experiență foarte interesantă și că a ajutat foarte mult în crearea de relații mai departe, crearea comunității.”

„Suntem toți în aceleași situații, chiar dacă sunt business-uri diferite.”

„Diversitatea persoanelor a contat foarte mult, vezi alte perspective pe probleme similare, sunt anumite moduri de rezolvare a problemelor văzute de alte persoane care îți creează și ție dorința de a face.”

„Tocmai terminasem un curs de management și planificare și căutam ceva mai complex. Mi s-a părut că CIL se potrivește foarte bine pentru că îmi acoperea toate ariile dintr-un business, era exact ce căutam în momentul respectiv.”

„Simțeam nevoia de o schimbare la nivel personal.”

„M-am felicitat că am putut să îmi fac timp în program și în minte.”

„A fost un efort la început, dar pe măsură ce a trecut timpul a meritat.”

„În mintea mea s-au conturat foarte multe lucruri despre ce înseamnă un business.”

„Faptul că au fost oameni din mai multe industrii a fost extraordinar.”

„A fost foarte multă informație structurată pe care aș vrea să o duc mai departe în PickTwo.”