aBC #19

Networking

Tema evenimentului

Tema centrală a întâlnirii este NETWORKING.

Gazda întâlnirii, Armina Popeanu, va dezbate, alături de invitații săi, subiecte precum: 

  • Folosirea Networking-ului ca metodă de socializare pentru business-ul tău în relație cu clienții și furnizorii 
  • Plus valoarea pe care o aduc evenimentele de conectare între parteneri, business-uri și antreprenori creativi.

 

Invitații serii sunt:

Sorin Axinte - “Șurubar” și fondator în serie (CĂTUN, Hyperpragma, Risers Net, Inventikus, RBL)

Lorena Breaza - fondatoare The Challenge Academy, co-fondatoare Studio Challenge 

Florin Cobuz - arhitect și antreprenor în serie (Tegmark, The PLOT, NOD Makerspace)

Cei trei speakeri sunt antreprenori cu experiență, profesioniști în domeniu și vin la aBC #19 pentru a discuta despre Networking și a împărtăși cu onestitate și transparență tactici profesionale, experiențe și sfaturi pe care le-au acumulat de-a lungul carierei. Astfel aflăm secrete ce stau la baza business-ului și succesului lor.

Marți, 14 noiembrie 2023, de la ora 18:30, la NOD MAKERSPACE -  Splaiul Unirii 160, sector 4, București.

Participarea la întâlnire este gratuită cu ajutorul partenerilor, este însă nevoie să completezi formularul de înscriere.

aBC #19 pătrat Invitati
INFO UTILE
Networking

Invitați la eveniment

Despre eveniment

Program:

  • 18:30 Primire & Networking
  • 18:45 Panel despre NETWORKING ca metodă de socializare pentru business
  • 21:00 Sesiune Q&A
  • 21:15 Networking & Prosecco

aBC – a Business of Creativity se adresează celor care au un business în arhitectură, domenii creative, freelancerilor, celor care doresc să o ia pe calea antreprenoriatului sau pur şi simplu iubesc domeniul creaţiei.

Idei valoroase ale discuției:

Sorin Axinte

În opinia sa, NETWORKING-ul este un schimb de contacte, tranzacțional, cu avantaje reciproce.

Sorin Axinte a puz bazele unor comunități pecum RBL, Risers sau Inventikus.

Proiectul CĂTUN este dezvoltat împreună cu Florin Cobuz, pe care îl consideră un om cu care poate face aproape orice.

Pentru a-și extinde rețeaua de networking, Florin a apelat la o scurtătură, anume la câteva persoane care sunt noduri de rețele – cu care a construit relații băzându-se pe faptul că este un bun ascultător. Din punct de vedere cantitativ și al efortului depus, această “metodă” este mult mai simplă și funcționează binișor.

Ca arhitect sau designer la început de drum, în loc să mergi pe un preț scăzut, Sorin recomandă să te întrebi care este cea mai bună folosire a resurselor mele? Poate trebuie sa schimbi modelul de business. Eu recomand să îți faci un inventar al resurselor – cine sunt?, ce știu?, pe cine cunosc? Și, important, NU TREBUIE SĂ FII SINGUR!

De-a lungul timpului, Sorin a rămas partener cu oamenii cu care a făcut CLICK la nivel uman.

Te poți duce la evenimente unde doar să asculți: de exemplu, îți propui să cunoști o anumită persoană, dar nu ai cunoștințe comune cu aceasta. În acest caz te duci la grupul de persoane din care face parte respectivul și asculți ce se discută. Astfel, îți poți da seama dacă chiar ți-ai dori să o cunoști sau să lucrezi alături de acea persoană. Dacă realizezi că ai un subiect comun de discutat, poți interveni în discuție. 

În continuarea ideii precedente Sorin a afirmat: Talentul nu este transferabil, nu te duci după megatalente (tu poate nu ai talentul acelei persoane și nu vei putea să faci aceleași lucruri).

Pentru succesul unui start-up sunt importante capitalul social și timing-ul (momentul în care începi).

La întrebarea Arminei Popeanu dacă sunt triburi sau oameni (mentori) la care apelează în cazuri diverse, Sorin consideră mentoratul ca pe o relație profundă, de durată, iar tribul este format din oameni cu care fac lucruri netranzacționale, tribul este format din acei oameni cu care îmi place să petrec timpul și sunt oameni colecționați de-a lungul timpului.

Lorena Brează

În anii studenției, dar și după, Lorena se muta foarte des, cam o dată la șase luni și, pentru a-și face cunoștințe (pentru a face NETWORKING) își povestea ideile.

Lorena își dezvoltă echipa de la The Challenge Academy prin păstrarea studenților buni în poziții cheie, păstrează aproape oamenii cu care lucrează. 

Este necesar să îți creezi contexte în care să-ți spui povestea, pentru a fi auzit de cât mai multe ori și a descoperi oameni care relaționează cu povestea.

Este posibil ca la un eveniment, când faci networking, să nu spui neapărat ce ar trebui sau să spui ceva greșit, însă trebuie să consideri că nu ești perfect, va fi o dată viitoare. 

Am rămas în contact și colaborez din când în când, pe anumite subiecte, cu mentorii mei.

Lorena a amintit și de harta networking-ului dintre marii artiști la începutul secolului XX.

Florin Cobuz

Participând la multe sesiuni de acceleratoare și incubatoare, Florin s-a pus adesea în situații care l-au scos din zona de confort, în care era necesar să se expună.

La început, când ai nevoie de recomandări ca profesionist/ start-up, te pui în situații în care să te cunoști fizic cu oameni.

Într-un parteneriat, nu putem fi toți CEO! Fiecare are roluri diferite în business. 

Pentru a găsi parteneri, Florin susține că s-ar duce la evenimente mai mici, unde te poți prezenta, iar în pauze te poți conecta cu diferite persoane.

La întrebarea Arminei, despre momente sau situații în care apelează la un trib sau la mentori, Florin a răspuns că apelează punctual la comunități.

Galerie imagini
FAQs

Întâlnirile aBC reprezintă unul dintre pilonii platformei integrate de educație antreprenorială în domenii creative, aBC – ANTREPRENORIAT CREATIV. Platforma își propune să ofere informații, suport, să contribuie cu programe și să faciliteze oportunități arhitecților, designerilor și altor antreprenori din industriile creative, care vor să creeze sau să își transforme compania lor într-una sustenabilă din punct de vedere financiar. 

 

Înâlnirile aBC au început în anul 2021, în cadrul unui eveniment RDW (Romanian Design Week), parte din seria de evenimente conexe RDW Design Go!. Motivația principală a fost și rămâne aceea de a-i susține pe antreprenorii din domeniul creativ cu informații, materiale educative și o comunitate care să îi înțeleagă. 

Vei fi parte dintr-un proces de învățare continuă.

Ai oportunitatea de a cunoaște persoane din industria în care activezi.

Afli experiențe proprii împărtășite cu drag de către invitați speciali.

La final pleci întotdeauna cu un bagaj plin idei noi.

Poți să te numeri printre cei norocoși și câștigi premii wow la tombolă.

Ești ascultat! Întrebările și curiozitățile tale vor primi mereu răspunsuri specializate.

Bugetul tău rămâne neatins! Participi gratuit.

Ești personaj principal. Îți poți aduce în față afacerea în cadrul rubricii Prezintă-te.

Iei parte la teme importante, de interes general.

Ca să te simți și destins, poți veni însoțit de una sau mai multe persoane 

Interesate de antreprenoriatul creativ.

Speakerii aBC sunt persoane cu experiență îndelungată în anteprenoriat creativ – arhitecți, designeri, specialiști care ni se alătură și împărtășesc din know-how-ul lor de business pe baza temei selectate în luna respectivă.

Întâlnirile aBC se desfășoară lunar, în a doua zi de marți a lunii.

Întâlnirile aBC se desfășoară în București, la NOD Markerspace, Biblioteca MATER – Splaiul Unirii 160 (intrarea pe scara galbenă)

Participarea la întâlnirile aBC este momentan gratuită. Trebuie însă să completezi un formular de participare, pe care îl primești în newsletter-ul aBC.

Înscrie-te aici la newsletter și vei putea participa gratuit la întâlnirile noastre.

Armina Popeanu este arhitect și fondator ANTREPRENORIAT CREATIV, antreprenor cu peste 9 ani de experiență, a fondat brandul premium de genți și pantofi Lyria – Povestea ta Pictată, studio-ul de arhitectură AArchitects și studiază business de arhitectură printr-un doctorat la Universitatea de Urbanism și Arhitectură Ion Mincu, în urma căruia își propune să creeze un model de business pentru creativi. Este, de asemenea, mentor pentru business-urile creative și crede că educația este motorul progresului, motiv pentru care sprijină cauze ce au în comun această viziune și predă la Ion Mincu.