Hai la workshop-ul unde îți creezi un PLAN! 🧠 ● aBC în turneu. Vezi orașele unde ne putem întâlni. ● cil*MBA ● Ai ascultat ultimele podcasturi?

Hello, Armina aici, Armina Popeanu, mintea creativă din spatele ecosistemului aBC.

Prima lună de toamnă se apropie de final. Wow, cât de repede a trecut! Cum a fost pentru tine acest septembrie? Noi am început cu forțe proaspete (ne-a priit vara), cu o primă întâlnire în București (aBC #17), apoi am dat startul turneului prin țară, iar prima oprire a fost la Cluj.

Ne-am simțit minunat, așa că…plănuim să ne întoarcem. Primele 4 podcast-uri din sezonul 2 sunt deja live și înregistrează un număr impresionant de ascultări (lucru pentru care vă mulțumim fiecăruia dintre voi)… și continuăm în același ritm, ba mai mult, demarăm 2 noi proiecte, pe care le considerăm importante pentru dezvoltarea ecosistemului aBC și, implicit, a antreprenoriatului creativ din România.


Am amintit despre demararea a 2 noi proiecte importante pentru ecosistemul educațional aBC. Care este primul?

aBC WORKSHOP 3.0

Îmi place foarte mult să împărtășesc din experiența mea antreprenorială și sunt dornică să ofer suport și altor minți creative. Așadar, te invit la un nou WORKSHOP de Business Model Makeover pe 12 și 13 octombrie, să lucrăm la dezvoltarea afacerii tale creative pentru a deveni una sustenabilă.

Nu uita să aplici reducerea pentru comunitatea aBC – codul aBC450 la checkout îți va da reducere 450lei din prețul total.


aBC Iași #1

Urmează cea de-a doua oprire din turneu, astfel că joi, pe 5 octombrie, are loc aBC Iași #1, unde vom aborda aceeași temă, PROMOVAREA, cu invitații noștri:

  • Ștefan Bugalete,
  • Eliza Yokina,
  • Adriana Gheorghiescu,
  • Alexandra Andriescu

Când? 17:30

Unde? Palatul Braunstein – Str. Cuza Vodă 2, Iași

Parteneri: OAR Iași

Ai prieteni, colaboratori în zona Iașiului? Am aprecia dacă informația despre evenimentul nostru ar ajunge la ei cât mai repede. Îți mulțumim!

Înscrie-te aici la aBC Iași #1!

aBC #18 ACTIVITIES

După Iași revenim la București,

la aBC #18, marți, pe 10 octombrie, unde discutăm despre cum să îți gândești activătățile comerciale,

PRODUSELE și SERVICIILE, astfel încât să vii în întâmpinarea clienților cu unele potrivite.

Când? 18:30

Unde? Nod Makerspace – Splaiul Unirii 160, sector 4, București

Parteneri: ZOISSNOD Makerspace 

Înscrierile sunt deja deschise pe pagina evenimentului la noi pe site, iar noi abia așteptăm să ne revedem sau să ne cunoaștem live!

Întâlnirile aBC râmân gratuite în 2023. Sunt un cadru prietenos și deschis în care afli de la invitați, dar și de la participanți lucruri valoroase pentru business-ul tău creativ, faci schimb de cunoștințe și networking. Ne gândim activ despre cum va arăta anul viitor astfel încât să putem susține această serie de întâlniri, așa că dacă ai propuneri, scrie-ne, dă-ne un reply la mailul ăsta.


aBC Podcast. Numărul ascultărilor crește cu fiecare nou episod.

La fiecare podcast invităm creativi care vorbesc deschis despre parcursul lor antreprenorial, dornici să împărtășească din experiența lor profesională

cu noi. Ascultă și tu cele mai recente episoade de podcast din sezonul 2, cu Iulia Motica și Camina Zerva de la IOKA Design (aBC Podcast 2.12), Mădălina Bucur de la Format4 (aBC Podcast 2.13) și Eliza Yokina de la Cumulus (aBC Podcast 2.14). Ideile valoroase sunt notate pe pagina dedicată fiecărui podcast.

Vreau să ascult aBC Podcast

Cum a fost la aBC #17?

La aBC #17 București am discutat despre PRICING & REVENUE STREAMS cu 4 invitați de la care am aflat informații prețioase despre tema abordată, iar cele mai valoroase idei și înregistrarea discuției sunt deja disponibile pe pagina dedicată acestei întâlniri.

aBC Cluj #1. Pe curând!

La aBC Cluj #1 ne-am întâlnit cu 120 de minți creative (exact, îmbucurător de multe) și am discutat deschis, alături de invitații noștri, despre PROMOVARE, o temă importantă pentru antreprenori la început de drum. Și aici am notat cele mai importante idei pe care le poți parcurge pe pagina evenimentului.

PS: înregistrarea de la aBC#17 a discuției despre PRICING este aici!


Am amintit la începutul acestui newsletter despre demararea a 2 noi proiecte importante pentru ecosistemul educațional aBC. Iată-l pe al 2lea!

Împreună cu Dora Surugiu, Sebastian Mîndroiu, Radu Ionescu și Dan Pierșinaru, am fondat cil*SCHOOL.

cil* SCHOOL. VINE DE LA Creative Industries Leaders SCHOOL.

La început de noiembrie vom demara cil*SCHOOL, un program de business, articulat și dedicat actorilor din zona industriilor creative din România, mai precis categoriilor care intră sub umbrela acestora, și anume: design și arhitectura, manufactură: fashion, bijuterie, accesorii, design și manufactură de produs, ilustrație, arte.

cil* SCHOOL este o experiență de învățare completă, care își propune să devină un spațiu de învățare, o comunitate în care oamenii creativi au parte de o dezvoltare continuă și instrumente pentru îmbunătățirea afacerilor. La cil* SCHOOL teoria se îmbină cu practica antreprenorilor români și a specialiștilor din industriile creative.

cil* SCHOOL conține 8 module + 1 x Experience Weekend + 1 x 24h Final Challenge, care se desfășoară pe o durată a 5 luni, noiembrie 2023 – martie 2024.

Dacă ți-am stârnit interesul, te invităm să ținem legătura și să dai follow pe Insta și pe Facebook sau să ne scrii pe hello@cil-school.ro

Îți povestim curând mai multe, dar îți și arătăm practic la Experience Day! Dacă îți sună interesant, scrie-ne!


Newsletterul aBC este creat de Ruxandra & Armina și este comunicat în social media de către Antonia. Răzvan se ocupă de întreaga experiență audio.
Ei sunt parte din echipa ecosistemului aBC! 💜

Extra. Buy us a coffee , if you feel like. We love coffee! ❤️

Dacă mă urmărești pe insta, pe mine, Armina Popeanu, știi că îmi place cafeaua, comand flat white în 99% din cazuri și vânez cafenelele de specialitate în orașele pe unde ajung. E my comfort beverage, mai ales în perioadele ultra aglomerate beau și 4-5 cafele. Vara beau flat sau espresso cu gheață sau cold brew.

O cafea de la tine, e ultra apreciată și ne dă energia să creăm acest newsletter! În același timp am setat un target pentru cafeaua creativă (suntem la 15% în acest moment). Vrem să strângem o sumă care să ne dea aripi să oferim resurse și să construim proiectele din jurul platformei de ANTREPRENORIAT CREATIV.

Ne poți face cinste cu o cafea de aici.


Follow us on Insta

De când a fost făcută poza asta ne-am dublat (hahaha) ca și număr din comunitate.

Acolo pe Insta anunțăm episoadele de podcast, detalii despre întâlnirile lunare, despre workshop-uri și programe 1:1,

dar postăm și conținut educațional.

Hai să ținem aproape!

@aBusinessofCreativity


Îți mulțumesc că ai ajuns până la final, apreciez! 🤗 Cred că vara e perioada ideală de a-ți redesena business-ul, te invit să te gândești la asta și să o faci.

Până la următoarea noastră întâlnire în inboxul tău, în feed-ul de social media sau live  îți doresc să îți duci energia în proiecte cu sens!

PS: mi-ar plăcea să îmi dai un reply (hello@antreprenoriatcreativ.ro) să îmi spui cum ți se pare newsletter-ul ca formă și conținut. Dacă îl găsești util și dacă îți folosește.

PS2: Dacă ai primit newsletter-ul aBC – a Business of Creativity de la un prieten, abonează-te pe pagina noastră de newsletter pentru a nu-l rata pe următorul.